Web Analytics Made Easy - Statcounter

کنعان روشن اغلو، کارشناس مسائل دینی در جمهوری آذربایجان، بر این باور است که نوعی کاپیتالیسم اسلامی طی یک دهه گذشته در جوامع اسلامی در حال شکل گیری است و افطار کردن متفاوت مسلمانان غنی و فقیر با فلسفه روزه داری در ماه مبارک رمضان در تضاد است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، با آغاز ماه مبارک رمضان بالطبع مراسم و میهمانی‌‌های افطاری مختص این ماه در جمهوری آذربایجان نیز رونق گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسلمانان در این ماه مبارک بعضا به جای پذیرایی از میهمانان خود در خانه ترجیح می‌‌دهند مهمانی‌‌های افطار و حتی سحری را در رستوران‌‌های شهر ترتیب دهند اما نکته قابل توجه در این میان قیمت منوهای ارائه شده در رستوران‌های مختلف بوده است.

در برخی از رستوران‌های شهر باکو منوی افطاری بین 15 و 20 منات متغیر بوده است. در برخی از رستوران‌ها حتی وعده سحری نیز ارائه می‌شود، به عنوان مثال رستوران "اوز سوت باکو" امسال هم وعده سحری و هم وعده افطار به مشتریان خود ارائه می‌دهد. قیمت غذاهای لیست شده در منوی سحری 13 منات می باشد که برای کودکان زیر 7 سال به صورت رایگان و برای کودکان 7 الی 15 سال 50 درصد تخفیف در نظر گرفته شده است؛ منوی افطاری نیز در این رستوران از 22 منات تا 30 منات متغیر است.

در دیگر رستوران‌های شهر باکو از جمله رستوران های مادو، دافنه، قوچ ات، ساحل و آناتولی نیز قیمت غذاهای ارائه شده در منوهای سحری و افطار کم و بیش ما بین 13 الی 30 منات بوده است. قیمت غذاهای ارئه شده در رستوران های شهر همانطور که در سطور بالا آورده شده است به نحوی برای عموم جامعه قابل دسترسی بوده و اکثریت جامعه توانایی پرداخت این قیمت‌ها را دارند اما در برخی از رستوران ها و هتل های این شهر با قیمت هایی مواجه می شویم که پرداخت این مبالغ به جز برای اقلیتی خاص اعم از مدیران دولتی و سرمایه داران غیرممکن می‌باشد.

به عنوان مثال در رستوران‌های گون آیدین، چهار فصل و آبشرون قیمت غذاهای سرو شده در وعده افطار کمتر از 60 منات نبوده است حتی در برخی از رستوران‌ها قیمت‌های سرسام آور 120 و 160 منات نیز به چشم می‌‌خورد. حال با در نظر گرفتن این قیمت‌‌ها در نظر بگیریم اگر یک نفر روزانه فقط یک وعده را به تنهایی در این رستوران های گران قیمت افطار کند ماهیانه باید 1800 منات خرج کرده باشد، آیا این امر می‌تواند به چیزی غیر از اسراف کردن تعبیر شود؟

در این ارتباط کنعان روشن اغلو، کارشناس مسائل دینی بر این باور است که نوعی "کاپیتالیسم اسلامی" طی یک دهه گذشته در جوامع اسلامی در حال شکل گیری است. به گفته وی افطار کردن متفاوت مسلمانان غنی و مسلمانان فقیر با فلسفه روزه داری در ماه مبارک رمضان در تضاد است.

این کارشناس مسائل دینی خاطر نشان می‌‌سازد که طی سال‌‌های اخیر نوعی طرز حیات لوکس در جوامع اسلامی از جمله در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، و کشورهای اروپایی با عنوان "غذاهای حلال" در حال شکل گیری بوده است که جمهوری آذربایجان نیز از این روند تاثیر پذیرفته است. در واقع این طرز زندگی به نوعی به رشد "صنایع حلال" منجر شده است که نتیجه تبلیغاتی آن نیز به نوعی ارائه خدمات لوکس در قالب سنت‌های اسلامی و به این ترتیب خلق "کاپیتالیسم اسلامی" بوده است. فلسفه روزه و روزه‌‌داری در این ماه مبارک، برقراری برابری و برادری در میان مسلمانان بوده است حال آنکه این طرز حیات به نوعی با فلسفه روزه داری در این ماه مبارک در تضاد می‌‌‌‌‌‌باشد.

این عالم دینی با اشاره به فلسفه روزه داری تاکید می کند: هرچند در منابع دینی هیچ محدودیتی برای خرج کردن برای سفره‌‌‌های افطار و سحر وجود ندارد اما بهتر است انسان‌‌ها به درک ماهیت این ماه مبارک تلاش کنند نه به پهن کردن سفره های پر زرق و برق. ما نباید ماه مبارک رمضان را به ماه پرخوری و شکم پرستی تبدیل کنیم بلکه باید به جای پرداختن به ابعاد مادی این ماه به ابعاد معنوی این ماه دقت نماییم و به جای نمایش دادن عکس‌های سفره های افطاری در شبکه های اجتماعی، آیات قرآنی را در شبکه‌های اجتماعی باز نشر دهیم که اقدام به مراتب مبارکی است.

گفتنی است قیمت هر منات در حال حاضر 3 هزار و 300 تومان به فروش می‌رسد و با این حساب می‌توان گفت قیمت هر وعده غذا در رستوران‌های مجلل باکو تا 550 هزار تومان نیز می‌رسد.

انتهای پیام/

     

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۷۴۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست منطقه‌ای واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران به منظور برنامه ریزی برگزاری چهارمین جشنواره امامت و مهدویت، با حضور مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت و با حضور واحد‌های دانشگاهی این استان به میزبانی دانشگاه آزاد دماوند برگزار شد.

به منظور حضور در این نشست سید جواد جعفری مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت و دیگر همراهان در مزار شهدای گمنام واحد دماوند حضور یافته و در طلیعه برگزاری جلسات هماهنگی چهارمین جشنواره امامت و مهدویت با آرمان‌های بلند شهدای انقلاب اسلامی تجدید بیعت کردند.

در ابتدای این نشست سید جواد جعفری مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت؛ با تاکید بر این که باید شاکر و قدردان خداوند باشیم که در زمانه‌ای بسر می‌بریم که نظام جمهوری اسلامی ایران حاکم است گفت: ما در این نظام مقدس فرصت پیدا کرده ایم که در ساحت مقدس دانشگاه خدمت کنیم.

دبیر جشنواره امامت و مهدویت افزود: ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است و این خدمت در ادامه مسیر انبیا قرار دارد که به خدمتگزاران حوزه فرهنگ سپرده شده است.

وی با بیان اینکه خدمت در عرصه فرهنگ امامت و مهدویت و اهل بیت پیامبر نعمتی است که خداوند به ما ارزانی داشته است اظهار کرد: خدا را شاکریم که در این مسیر دوستان خوب وهمدلی داریم واین همدلی را می‌شود در نشست‌های منطقه‌ای جشنواره علمی فرهنگی وهنری امامت ومهدویت که به میزبانی واحد دماوند و با حضور فرهیختگان برگزار می‌شود به وضوح مشاهده کرد.

در ادامه این نشست پیام دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مورد تبادل نظر قرار گرفت و نسبت به چگونگی اجرایی شدن مفاهیم زیارت جامعه کبیره از طریق تولید آثار فرهنگی وهنری تصمیمات لازم اتخاذ شد.

هم چنین در این نشست هریک از واحد‌های دانشگاهی استان تهران گزارشی از دوره سوم جشنواره را ارائه کردند.

در ادامه اولین نشست منطقه‌ای برنامه ریزی چهارمین دوره جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، در خصوص بعضی از عناوین جشنواره تجدید نظر صورت گرفت و در بعضی عناوین نیز در بین واحد‌ها جابجایی صورت گرفت.

هم چنین در مقرر شد شاخص‌های فنی تولید پوستر جشنواره تدوین و به دبیرخانه‌های جشنواره ابلاغ شود.

واحد‌های دماوند، تهران مرکزی، اسلامشهر، ورامین، استاد فرشچیان، علوم و تحقیقات، علوم پزشکی، پرند، تهران جنوب، تهران شرق، تهران شمال و یادگار امام واحد‌های دانشگاهی منطقه یک چهارمین جشنواره امامت و مهدویت را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد
  • رسوایی کایل واکر را به عربستان می‌کشاند! محرز همبازی سابق را به لیگ ثروتمندان دعوت کرد
  • مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • دشمن با ترویج بی حجابی قصد ضربه زدن به اسلام را دارد
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت اسلامی است
  • آغاز طرح ملی طوبی در تبریز