Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اظهارات رئیس بانک مرکزی آذربایجان مبنی بر عدم کاهش ارزش منات در سال جاری میلادی کارشناسان اقتصادی از ریسک های موجود در این حوزه سخن می‌گویند. ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۱ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ائلمان رستم اف رئیس بانک مرکزی آذربایجان گفت: امسال کاهش ارزش منات نخواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در کنفرانسی مطبوعاتی در تشریح جدی نبودن صحبت ها در مورد کاهش نرخ ارزش منات گفت: تمام پیش بینی ها بر پایه اقتصاد کلان استوار است. در سال گذشته دولت برنامه ارزی متعادلی داشت ودر آمد حاصل از فروش نفت سه میلیارد دلار افزایش داشته است. در سال جاری نیز منابع دریایی زیادی برای ثبات وجود دارد. شرایط امسال نیز مثل سال گذشته است. در سال جاری در بازار ارز آذربایجان 8/6میلیارد یورو سرمایه رد و بدل و تاثیر قیمت نفت بر ارز به طور قابل توجهی محدود خواهد شد. سیاست بر پایه تورم کم و ایدئولوژی نرخ ارز استوار است.

 

سرنوشت مانات همچنان وابسته به قیمت نفت است.

به گزارش رادیو آزادلیق آذر مهدی اف ، کارشناس امور اقتصادی جمهوری آذربایجان در رابطه با این خبر معتقد است:سرنوشت مانات آذربایجان هنوز وابسته به قیمت نفت است.

وی با خاطر نشان کردن افزایش ذخایر بانک مرکزی و صندوق دولتی نفت در دو سال اخیر گفت: افزایش این ذخایر باعث حفظ نرخ مانات شده است. اگر امسال نیز قیمت نفت در بازار جهانی بین چهل تا پنجاه دلار بماند هیچ مشکلی جدی برای مانات به وجود نخواهد آمد و دلیلی برای کاهش ارزش پول ملی وجود ندارد.

به گفته آذر مهدی اف "حتی کاهش قیمت نفت به کمتر از چهل دلار به صورت کوتاه مدت هم نمیتواند مشکلی بوجود آورد. چون ذخایز دولت امکان ثابت نگهداشتن مانات را برای حداقل یک سال را به وجود آورده است. ولی در صورت طولانی بودن این دوره زمانی کاهش قیمت نفت، می توان چگونگی سرنوشت مانات را در سالهای آتی مورد بحث قرار داد."

اقتصاد دان دیگر آذربایجان، وقار بایرام اف معتقد است: قیمت طلایی سیاه در بازار جهانی عامل مؤثر بر نرخ ارز ملی هر کشوری از جمله آذربایجان است. البته در این مورد نروژ یک استثناست. وبه طور قابل توجهی تأثیر نفت بر پول ملی در این کشور محدود است. برخی کشورها از جمله امارت متحده عربی نیز توانسته این تاثیر را به حداقل برساند. با این حال علیرغم کاهش سهم نفت در صادرات آذربایجان در سالهای اخیر هنوز بخش مهمی از صادرات این کشور را نفت خام تشکیل میدهید و این یعنی هنوز برای کم کردن تاثیر نفت بر پول ملی زود است. چرا که بخش قابل توجهی از صادرات این کشور را هنوز نفت خام تشکیل میدهد. بر اساس اطلاعات کمیته آمار دولتی، نفت خام 81 درصد از صادرات کشور را تشکیل میدهد. به همین دلیل برای محدود کردن تاثیر نفت بر پول ملی نیاز به کاهش سهم نفت در صادرات و درآمد دولت است.

وقار بایرام اف اضافه کرد: دو عامل بر پول ملی تاثیر گذار است:یکی از آنها قیمت نفت در بازار جهانی است. وی در اظهارات قبلی خود نیز خاطر نشان کرده بود که پنجاه دلار خط قرمز آنهاست. چرا که درصورت کاهش قیمت نفت عملکرد بانک مرکزی محدود خواهد شد. و طبیعی است که با افزایش قیمت به بیش از شصت دلار این محدودیت برداشته شود. به همین خاطر قیمت فعلی نفت به بانک مرکزی این توان را میدهد که نرخ ارز را به شکل فعلی حفظ کند. اما خطر کاهش قیمت نفت ارزش مانات را نیز تهدید میکند.

درسیاست های پولی و اعتباری بانک مرکزی اشاره شد که افزایش واردات نیز از دلایل کاهش ارزش مانات است. کاهش ارزش پول به طور مستقیم با قیمت نفت در بازار جهانی مرتبط است؛ چرا که 91درصد در آمد دولت از فروش نفت خام است. بر اساس این دیدگاه نفت تاثیر خود را بر پول حفظ میکند ودر سال های اینده نیز ادامه خواهد داشت.

به گفته وی دیگر عامل موثر بر مانات مبادلات ارزی در کشورهای همسایه است.

بخش شمالی آذربایجان 35درصد از صادرات غیرنفتی را تشکیل میدهد که 26درصد سهم ترکیه است. اگر یک دلار بیش از هفتاد روبل باشد فشار بر مانات بیشتر میشود. همچنین در نظر داشته باشید که 90درصد محصولات کشاورزی آذربابجان به روسیه صادر می شود، این هم یکی از عوامل مؤثر بر ارزش پولی مانات است. در حال حاضر دو عامل؛ قیمت جهانی نفت و ارزش پولی کشور های همسایه برارزش  مانات تاثیر گذار است.

افزایش 70 درصدی سفر اتباع جمهوری آذربایجان به ایرانالهام علی‌اف: جمهوری آذربایجان در حال تبدیل شدن به مرکز حمل و نقلی اوراسیاستالهام علی‌اف: تصمیم شرکت‌های آمریکایی برای فروش سهامشان در جمهوری آذربایجان کاملاً طبیعی استجمهوری آذربایجان بزرگ‌ترین واردکننده محصولات گرجستانهشدار کارشناس سیاسی در آستانه تفاهم‌نامه همکاری اتحادیه اروپا و جمهوری آذربایجان: آذربایجان نباید ساده‌لوح باشدوزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان: مبادلات تجاری ایران و آذربایجان 73 درصد افزایش یافت

 

یادآوری

در نتیجه کاهش ارزش اقتصادی آذربایجان در فوریه و دسامبر سال 2015 ارزش مانات در برابر دلاربه نصف کاهش یافت.

بیش از 10بانک در این کشور بسته شدند وفقط پس انداز شهروندان به آنها داده شد. با این حال نرخ مانات حدود دو سال است که بدون تغییر مانده است . یک دلاربرابر است با یک مانات وهفتاد قپیک.

 

 

 

R1349/P/S8,1414/CT12 واژه های کاربردی مرتبط قفقاز اخبار "جمهوری آذربایجان"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قفقاز اخبار جمهوری آذربایجان قفقاز اخبار جمهوری آذربایجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۴۱۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ناچیز خراسان جنوبی در حوزه صادرات سنگ قیمتی

معاون اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی گفت: با توجه به ظرفیت ارزشمند گوهر سنگ استان فقط پنج صدم درصد صادرات ایران را در حوزه سنگ‌های قیمتی داریم که بسیار ناچیز است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی؛ مهدی جعفری، امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت _در نشست با رسانه‌های استان، اظهار کرد: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران اکسپو ۲۰۲۴ فرصتی برای عرضه و معرفی دو زنجیره ارزش زرشک و گوهرسنگ استان بود.

وی با بیان اینکه دیگر زنجیره‌ها مثل بنتونیت، زغالسنگ، عناب، زعفران و صنایع دستی در سبد دوم قرار گرفت، افزود: در راستای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان، کتاب ۱۱۰ فرصت سرمایه‌گذاری به دو زبان انگلیسی و فارسی ارائه شد که مورد توجه قرار گرفت.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی با اعلام این خبر که یک زنجیره ارزش ما به عنوان زنجیره ارزش برتر برگزیده و معرفی شد، خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای نمایشگاه اکسپو برای خراسان جنوبی ثبت زرشک افین و عناب خوسف در جیاس یا همان نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهان است.

وی هدف از شرکت در نمایشگاه اکسپو را ارائه ظرفیت‌های بازارپسندی محصولات خراسان جنوبی و تکمیل زنجیره‌های ارزش عنوان کرد و افزود: باید متناسب با ذائقه مصرف کننده و بازارهای هدف به سمت دانش بنیان شدن محصولات حرکت کنیم.

جعفری گفت: توجه به بازارهای هدف، نیازمند افزایش سهم صادراتی ماست.

وی با اشاره به ظرفیت ارزشمند گوهر سنگ استان ادامه داد: با توجه به ارزش اقتصادی این محصول، از تمام سهم صادرات جواهرات، عدد ناقابل و در حد پنج صدم درصد صادرات ایران را در حوزه سنگ‌های قیمتی داریم که بسیار ناچیز است.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه گوهرسنگ ما با افغانستان قابل قیاس نیست، افزود: یکی از اهداف سرمایه‌گذاری در حوزه گوهرسنگ و در راستای ارتقای اقتصاد فعالان این حوزه، واردات گوهر سنگ افغانستان و فرآوری آن در منطقه ویژه اقتصادی است.

وی تأکید کرد: گوهرسنگ‌های ما وارد عرصه جواهرسازی شده و بازار پسندی بهتری پیدا کرده است.

جعفری با اشاره به جانمایی خوب پایون خراسان جنوبی در سالن وزارت کشور، افزود: شخصیت‌هایی از جمله وزیر کشور، وزیر جهاد کشاورزی، رئیس اداره امور استخدامی کشور، معاون اقتصادی وزارت کشور، معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و برخی استانداران از غرفه خراسان جنوبی بازدید کردند و با آنها مذاکرات خوبی داشتیم.

وی از ۱۱۰ مذاکره تجاری بین بخش‌های خصوصی و دولتی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران خبر داد و گفت: ۲۱ هیئت تجاری از کشورهای چین، ارمنستان، ازبکستان، افغانستان، ترکمنستان، روسیه، کامرون و هندوستان از غرفه خراسان جنوبی بازدید کردند.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه علاقه چینی‌ها برای سرمایه‌گذاری در حوزه زعفران و گوهرسنگ استان است، خاطرنشان کرد: سرمایه‌های انسانی بسیاری از خراسان‌جنوبی در دیگر کشورها فعال بودند که در این نمایشگاه شناسایی شدند.

وی ادامه داد: کشورهای ترکمنستان و ارمنستان در سنگ‌های تزئینی، روسیه در محصولات استراتژیک، آفریقای جنوبی در سیمان، چین در صنایع دستی و صادرات منطقه ویژه، افغانستان در سلامت و دارو، پاکستان در صادرات میلگرد، هندوستان در محصولات مزیت دار استان درخواست‌هایی داشتند و کشور بلژیک هم خواستار تقویت ارتباطات اقتصادی فی‌مابین بود.

جعفری با اشاره به حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در غرفه استان، از سفر نزدیک مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار به خراسان جنوبی خبر داد و گفت: همکاری منطقه آزاد چابهار و منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در توسعه کریدور شمال به جنوب و توسعه منطقه بسیار مؤثر خواهد بود.

وی با اشاره به استقرار استودیوی سیار در غرفه استان و پخش و ضبط برنامه‌های فاخر در این راستا، خاطرنشان کرد: رسانه‌های استان در ارائه توانمندی‌ها و بازتاب حضور خراسان جنوبی در نمایشگاه به خوبی پای کار بودند.

معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی افزود: نمایندگی وزارت امور خارجه، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و سایر دستگاه‌های متولی با همدلی خوبی که داشتند، ظرفیت خوبی را برای ارتباط‌گیری و مذاکرات موفق ایجاد کردند.

وی با بیان اینکه ۴۰ شرکت خصوصی و ۶۰ فعال اقتصادی استان در نمایشگاه اکسپو حضور داشتند، از انعقاد و امضای هفت تفاهم‌نامه در غرفه خراسان‌جنوبی خبر داد و گفت: یکی از مهمترین این تفاهم‌نامه‌ها در حوزه گوهرسنگ با وزارت صمت بود.

کد خبر 750814

دیگر خبرها

  • فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد
  • سهم ناچیز خراسان جنوبی در حوزه صادرات سنگ قیمتی
  • استقرار حاکمیت شرکتی برای پذیرش در فرابورس الزامی شد
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • منتظر اعلام نظر کارشناسان درباره علت حریق در شفت هستیم
  • دولت گرفتاری اقتصادی مردم را کاهش دهد‌